Close
Skip to content

Retourbeleid

Lavilou hanteert geen verzendkosten vanaf 75 euro. Je bestelling wordt netjes verpakt en met track en trace verzonden zodat je er op kunt rekenen dat het in goede conditie wordt geleverd. De levertijd is mede afhankelijk van de grootte van je bestelling en eventuele speciale wensen, maar ons streven is een levertijd binnen 2 werkdagen voor producten die op voorraad zijn.

  1. ZICHTTERMIJN

Lavilou bied de mogelijkheid om je terug te sturen binnen 14 dagen na factuurdatum. Binnen deze termijn mag u het artikel bekijken, beoordelen en/of passen, tenzij anders vermeld.

Controleer alstublieft direct na ontvangst van het artikel of het onbeschadigd en compleet geleverd is. Als dit niet zo is, verzoeken we u vriendelijk zo snel mogelijk contact met ons op te nemen om dit te melden.

  1. RETOURNEREN

Het is mogelijk om dit te doen via pakketservice of brievenbuspost. Houd er wel rekening mee dat een retour via brievenbuspost geen track & trace code heeft. Je kunt bij de PostNL balie eventueel wel kiezen voor een track & trace code bij je brievenbuspakket.

Doorloop onderstaande stappen om je retour op de juiste manier op te sturen:

Stap 1

Doe de artikelen in de bijbehorende verpakkingen en stop alles terug in de verzendzak/doos. Zorg dat de originele kaartjes van de producten en retoursticker niet zijn verwijderd.

Stap 2

Zorg dat je het retourformulier, dat je bij je bestelling geleverd hebt gekregen, hebt ingevuld. Dit voeg je samen met de originele pakbon vervolgens bij je retourzending.

Stap 3

Noteer onderstaand retouradres op je retourzending.

Lavilou

Kerkstraat 16

5066 AS Moergestel

Stap 4

Breng je retour naar het dichtstbijzijnde postkantoor en laat het verzenden naar Lavilou.

–              De kosten voor het verzenden van brievenbuspost zijn vanaf €3,90.

–              De kosten voor het verzenden van een pakket zijn vanaf €6,50.

Zorg dat je de track & trace code van je retour goed bewaard, totdat deze is verwerkt!

  1. RETOURVOORWAARDEN

Retourneren kan alleen binnen de gestelde retourtermijn van 14 dagen. De retourkosten die worden gemaakt zijn voor eigen rekening. Zowel de kosten als het risico van verzenden zijn bij een retournering voor eigen rekening. Stuur de artikelen die je wenst te retourneren in één zending terug om ervoor te zorgen dat de retourzending spoedig kan worden verwerkt.

Wij nemen retourzendingen alleen in behandeling als deze in originele staat inclusief labels, verpakkingen en retoursticker worden teruggestuurd. De retour sticker mag in geen geval verwijderd worden tijdens het hanteren en inspecteren van de producten. Wanneer de retour sticker is verwijderd (of verwijderd is geweest) vervalt het recht van retourneren. Dit staat ook duidelijk aangegeven op de sticker zelf.

Retour items worden door ons geweigerd en teruggestuurd wanneer ze niet aan de volgende voorwaard voldoen;

–              Retouren worden alleen geaccepteerd binnen de retourtermijn van 14 dagen.

–              De kleding is niet gedragen en/of gewassen.

–              Er zijn geen voedselvlekken, make-up vlekken, lichaamsgeuren of sigarettengeuren op de artikelen aanwezig.

–              Er is niet geprobeerd een gebrek te herstellen.

–              Sieraden kunnen uit hygiënisch oogpunt niet geretourneerd worden.

–              De originele retoursticker is bevestigd aan het artikel en niet verwijderd of verplaatst geweest.

–              Indien redelijkerwijs mogelijk het artikel in de originele verpakking retour sturen.

–              Het verzendrisico van het retourneren zijn voor de koper. Lavilou raadt de klant aan om het retour met track en trace retour te zenden.

–              Onvoldoende of niet gefrankeerde retourzendingen worden door ons niet aangenomen.

–              Product- en/of leverfouten dienen binnen 14 dagen na levering met omschrijving aan ons gemeld te worden.

–              Indien niet aan onze ruil- en retourvoorwaarden is voldaan dan behouden wij ons het recht voor om zendingen terug te sturen en jou de verzendkosten in rekening te brengen. 

–              Raadpleeg voor meer informatie onze algemene voorwaarden.

Heb je hier nog vragen over? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Niet-identificeerbare retourzendingen worden voor maximaal 1 maand opgeslagen op ons hoofdkantoor. De klant kan zich melden via de klantenservice. Na deze periode wordt het pakketje via eigen administratie verwerkt en kan hier niet meer over gecorrespondeerd worden.

Zonder track en trace code wordt er geen onderzoek opgestart naar vermiste retouren. Houdt er dus rekening mee dat bewijs van verzending met track & trace code een vereiste is om in aanmerking te komen voor terugbetaling.

Klopt je bestelling niet? Dit lossen we zo snel mogelijk voor je op! Neem contact op met shop@lavilou.com en vermeld hier duidelijk jouw naam, bestelnummer en de items waar het om gaat. Dan kunnen wij je zo snel mogelijk helpen en het voor je oplossen!

  1. TERUGBETALING

Een retourzending en verwerking hiervan duurt na ontvangst maximaal 14 dagen. Na ontvangst van je retourzending wordt het bedrag direct door ons teruggestort op je (bank)rekening / creditcard welke gebruikt is tijdens het plaatsen van de bestelling. Dit duurt vanaf het moment van overmaken maximaal 5 werkdagen.

Als je betaald hebt met een creditcard kan het zijn dat het wat langer duurt.

  1. GRATIS ITEMS N.A.V EEN ACTIE

Gratis artikelen die je ontvangt n.a.v een Lavilou actie of tegemoetkoming, dien je ook aan ons te retourneren bij een retourzending.

Wilt je het gratis product houden bij een retournering dan worden hier kosten voor in rekening gebracht (waarde van het product).

  1. RUILEN

Het ruilen van een artikel voor hetzelfde artikel in een andere maat of kleur, geldt als een nieuwe bestelling. Retourneer je oude bestelling binnen de zichttermijn en plaatst een nieuwe bestelling.

Moet een artikel geruild worden door een fout van ons of door een defect, dan zijn de kosten uiteraard voor onze rekening (kosten voor retourneren met een max. bedrag van 4,95).